Környezetbarát útszóró só
STOP-PER

Útszóró só másként:
STOP-PER jégmentesítés és csúszásgátlás

A STOP-PER új, környezetbarát csúszásgátló és jégmentesítő megoldás a hagyományos útszóró só helyett. Míg a hagyományos útszóró só káros a növényzetre, élővilágra, ráadásul az épített környezetet is roncsolja, a STOP-PER kloridmentes. Így védi járdáját, növényeit, járművét, óvja házi kedvence tappancsát.

Csúszásgátlás

Csúszásgátlás útszóró só helyett perlittel

A perlit alapvetően egy természetes vulkanikus kőzet. Duzzasztott formában, fizikai tulajdonságai miatt, jégre szórva homokszerű csúszásgátló anyagként viselkedik. Ezért síkosságmentesítésre, csúszásgátlásra kiváló, természetes alternatíva, hogy a káros útszóró sót kiváltsa.

Környezetkímélő

Környezetbarát megoldás, amellyel elkerülhetőek az útszóró só káros hatásai

Magyarországon a legelterjedtebb csúszásgátló a közönséges konyhasó, azaz nátrium-klorid, amely minden évben sok százmilliós kárt okoz. Ennél egy kicsit jobb megoldás a kalcium-klorid, de korrodáló és irritáló hatással ez is rendelkezik. A STOP-PER ezzel szemben teljes mértékben környezetbarát. Nem korrozív hatású, így sem a fémekre, sem a betonra nem ártalmas, és a házikedvenc tappancsát sem marja.

Jégoldás

Jégmentesítés útszóró só helyett CMA-val

A kalcium-magnézium acetát (CMA) egy fehér színű, enyhén ecet illatú folyadék, környezetbarát jégolvasztásra használják. Nem tartalmaz kloridot, így kíméletes az épített környezetre. Összetevői beépülnek a talajba, javítva annak minőségét.

Miért káros a hagyományos útszóró só hatása?

Hagyományos útszóró só
  • Felbontja a talaj tápanyag-egyensúlyát, növeli a talajvíz és a felszíni víz sótartalmát, így káros az élővilágra

  • Károsítja a betont, és a fémeket, tehát az úttestre, járművekre is korrodáló hatással van

  • Bár ára alacsony, hosszú távon komoly anyagi kárt okozhat

  • Negatívan befolyásolja a talajt, növeli a felszíni átfolyásokat, elősegíti az eróziót

  • Elősegíti a nehézfémek felhalmozódását a talajban, ami a vízkészletet is szennyezheti

Perlit természetes közet

Mi az a perlit?

Geoteam logo

A nyersperlit csillogó fényű, üveges, vulkanikus kőzet. Nevét a latin perla (gyöngy) szóról kapta. Ez a szürkés, feketés színű perlit kerül az Olaszliszkán működő ásványfeldolgozó és duzzasztó üzemünkbe, ahol a perlit szemcséket hirtelen 900 – 1000 C közötti hőmérsékletre hevítjük. A szemcsék az eredeti térfogatukhoz képest 4-20 szorosára duzzadnak, színük fehér lesz.

A Geoteam Kutatási és Vállalkozási Kft 1994 tavaszán alakult, a bányászathoz és a mélyépítéshez kapcsolódó komplex szolgáltatások nyújtására, a földtani kutatástól a rekultivációig. Főbb tevékenységi területeink a mélyépítés, a tájrendezés és rekultiváció, de gyakran bíznak meg bennünket műemlék-rekonstrukciós munkákkal és földtani kutatással is.

2019-ben, a perlit duzzasztó üzemünkben új terméket fejlesztettünk, ez a STOP-PER csúszásgátló és jégmentesítő anyag. Székhelyünk Egerben, a perlit duzzasztó üzemünk Olaszliszkán található.

Kettős hatás

Csúszásgátló és jégmentesítő egyszerre

A STOP-PER egy olyan új, innovatív csúszásgátló és jégmentesítő megoldás, amelyet egy természetes vulkanikus kőzet, a perlit, és egy jégoldó folyadék, a kalcium-magnézium acetát (CMA oldat) egyesítésével hoztunk létre.

Tájékozódjon a forgalomban lévő jégmentesítő anyagokról, a környezetbarát síkosságmentesítéső anyagokról, vagy a zeolit és perlit közötti különbségekről a Blog menüpontban!

Csúszásgátlás

Síkosságmentesítés

A duzzasztott perlit, fizikai tulajdonságai miatt, jégre szórva, rálépve összetörik és homokszerű csúszásgátló anyagként viselkedik.

Jégoldás

Jégmentesítő

A perlit szemcse, nyomásra (pl: emberi léptek, vagy járművek kerekei alatt) összetörik, és az addig magában tárolt CMA oldat kipréselődik belőle és a jeget, havat felolvasztja.

STOP-PER JÁRDASÓ

A kíméletes megoldás

Kímlektes útszóró só

Nem roncsolja az autók karosszériáját, mint a hagyományos útszóró só vagy kalcium-klorid

Betonbkímélő útszóró só

Nem teszi tönkre a járdát, díszburkolatot, fémszerkezeteket, vasbetont.

Háziállatok

Nem bántja a házi kedvencek tappancsát

STOP-PER a zöld járdasó

Tápanyagként beépül

A talajba kerülve a CMA folyadék összetevői atomjaira bomlanak és tápanyagként beépülnek, az élővizek Ca Mg ion tartalmát növelve.

Javítja a talajszerkezetet

Az összetört perlitszemcse sem vész kárba: a növények tövéhez épül, jó vízháztartású talajszerkezetet képezve a megkötött porszemcsékkel és az elbomló növényzettel.

Újrahasznosul

Az elhasználódott és visszamaradt perlitet, a gyepre, kerti földre, vagy összesöpörve fűbe szórhatjuk, de akár termőföldbe keverhetjük, minőségjavítás érdekében.

Környezetbarát útszóró só

Utógondozást/ takarítást nem igényel

A STOP-PER összetaposva tapadásmentes porrá törik és- mivel nagyon könnyű – a maradékot elmossa a víz (eső, hó). Ezt követően vizekbe kerül és a vízi növények hasznosítani tudják.

Ellenőrzött

Mind a perlit, mind a CMA oldat önmagukban bevizsgált, forgalomban lévő anyagok.

Magyarországon a legelterjedtebb csúszásgátló a közönséges konyhasó, amely minden évben sok százmilliós kárt okoz. 

A STOP-PER ezzel szemben teljes mértékben környezetbarát. Nem korrozív hatású, így sem a fémekre, sem a betonra nem ártalmas, alkalmazható járdán, fém-és vasbeton szerkezetű felületeken, hidakon, mólón, és díszburkolaton is.

útszóró só helyett

STOP-PER járdasó

Jégolvasztó hatás: 7– 12 m2/liter , mínusz 8 –10 Celsius fokon, 1 mm jégvastagságig.
  • 5 liter
  • 50 liter
  • 1 m3

kb. 35 nm terület szórására elegendő, súlya csak 1,5 - 1,7 kg            

kb. 350 nm terület szórására elegendő, súlya kb. 15-17 kg

kb. 7000 nm terület szórására elegendő, súlya kb. 300-340 kg

Vásárlás

A Stop-pert legkedvezőbb áron a telephelyünkön, Olaszliszkán vásárolhatja meg. 5 és 100l-es műanyag zsákban érhető el, az 5l-es visszazárható. További információért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telephelyünk

3933 Olaszliszka, Barackos Telep
Tel: 47/358-030, 30/289-4247

GEOTEAM Lambda Ásványfeldolgozó és Értékesítő Kft.

3300 Eger, Kertész utca 146.

Email

iroda@geoteam.hu

Telefon

+36/427-983

Kapcsolat

Értékesítéssel kapcsolatban keressen bizalommal

Cene Judit

ügyvezető