GEOLIT építőipari perlit

GEOLIT építőipari perlit

Építőipari perlitünk, a GEOLIT alapanyaga a természetes vulkanikus kőzet, a perlit. Az építőiparban a duzzasztott perlitet, típusától függően homlokfalak és födémek, aljzatok hőszigetelésére, épületszerkezetek tűz elleni védelmére, tűzálló gyártmányokhoz használják, valamint töltésként padlásterek ferde síkjának és padlószintjének hőszigetelésére, könnyű betonok készítésére.

Mivel a gyártási folyamat során káros anyagokkal nem érintkezik, így teljes mértékben környezetbarát. Az építőipari perlit egyik jó tulajdonsága, hogy tűzállósága miatt tűzveszélyes környezetben bátran alkalmazható.

Miért válassza a GEOLIT építőipari perlitet?

100%-ban természetes építőipari perlit

A GEOLIT alapja egy természetes vulkanikus kőzet, a perlit. A kibányászott nyers perlit kőzetet megőrlik, ezután kerül az Olaszliszkán működő ásványfeldolgozó és duzzasztó üzemünkbe. Itt a perlit szemcséket hirtelen 900 – 1000 C közötti hőmérsékletre hevítjük, amely során a felületük meglágyul, a bennük lévő kristályvíz pedig – kis kapillárisokon keresztül- elpárolog. A hőkezelt perlit szemcse belsejében így sűrű, nyitott pórusok, légcellák keletkeznek, térfogatuk az eredeti szemcseméretének akár húszszorosára is duzzadhat. Ez a folyamat nagyban hasonlít a pattogatott kukorica készítéshez.

Kiváló hangszigetelő

Kedvező akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik.

Kiváló hőszigetelő

A Geolit könnyű (kis testsűrűségű), nem éghető, hőálló (900 °C-ig), kiváló a hőszigetelő képessége, jó a páraáteresztő képessége. Hézagmentes hő- és hangszigetelés készíthető belőle, a rétegrendek egyszerűek, gyorsan kivitelezhető, a szabálytalan alakú tereket is veszteség nélkül tölti ki.

A Geolit építőipari perlit felhasználása rendkívül széleskőrű

Használata biztonságos

Mivel a gyártási folyamat során káros anyagokkal nem érintkezik, a GEOLIT építőipari perlit teljes mértékben környezetbarát. Rovar és rágcsáló nem károsítja, korlátlan ideig felhasználható, talajjavító hatású, nincs radioaktivitása. PH-értéke semleges, nem oldódik savakban és lúgokban, egészségileg biztonságos (nem tartalmaz nehézfémeket, valamint más anyagokat, amelyek károsan hatnak az emberre és a környezetre), megakadályozza a mikroorganizmusok létrejöttét (keletkezését), és kedvezőtlen körülményeket jelent ezek szaporodására.

Kis halmazsűrűség

Kis halmazsűrűsége miatt a belőle készített termékek nem terhelik a szerkezeti elemeket, könnyen mozgathatók.

Nem tűzveszélyes

Gyártási technológiájából következően 800-900 Celsius fokig tűzálló. Szerves anyagokat, egészségre káros vegyi anyagokat (gyanták, fenolok stb) nem tartalmaz, így mérgező anyagok magas hőmérsékleten sem párolognak el belőle, ezért beltéri alkalmazásra is kiváló.

A GEOLIT építőipari perlit alkalmazási és felhasználási területei

A duzzasztott perlitet az építőiparban száraz- és nedves technológiák során is használhatjuk. Szabvány szerint az építőipari perlitet, a szemcsemérete, térfogatsúlya alapján P1 és P2 minőségekbe soroljuk.

Hogyan használja a duzzasztott perlitet szigetelésre? Hogyan készítsen perlitbetont, vagy miként alkalmazzon hőszigetelő vakolatot? Az oldal Blog menüpontját böngészve ezt is megtudhatja!

GEOLIT építőipari Perlit

Padló, födém, tetőterek, ipari technológiák (száraz) szigetelése

A Geolit építőipari perlit használható szigeteléshez

A Geolitot száraz szigetelési technológiák során is használhatjuk, kötőanyag nélkül ömlesztett formában, vagy felületkezeléssel ellátva.

A Geolittal lehetséges többrétegű falak magszigetelése, lapostetők és magastetők feltöltéses szigetelése, tetőterek szigetelése.

A száraztechnológiák alkalmazási területei

  • A száraztechnológiák alkalmazási területei a kriogenikus rendszerek, tartályok, csővezetékek, szállítójárművek hidegszigetelése
  • (-30°C és -269 °C között), ipari kemencék, kazánok feltöltés jellegű hőszigetelése (900 °C-ig), valamint
  • épületek feltöltés jellegű hőszigetelése. Ilyen a padló, a födém, a magastető ömlesztett perlittel való szigetelése.

Hőszigetelő beton, vakolat és habarcs

A Geolit építőipari perlit vakolatként is használható

A Geolitot nedves szigetelési technológiák során is alkalmazhatjuk, ilyenkor a perlit mellett kötő- és adalékanyagokat is használunk.

A hőszigetelő vakolatok és habarcsok a legszélesebb körben elterjedt perlitalapú termékek. Kedvező környezetvédelmi és tűzálló tulajdonságaik miatt az utóbbi években gyártásuk fejlődésnek indult.

Az előkevert szárazhabarcsok mész-cement kötőanyagot, duzzasztott perlitet és adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek megkönnyítik a bedolgozást. A nedves technológiával készített perlitalapú hőszigetelések élettartama gyakorlatilag az épületével egyezik meg, az időközbeni mechanikai sérülések egyszerűen, gyorsan kijavíthatók.

.Az építőipari perlit egyre elterjedtebb felhasználási módja a hőszigetelő panelek, táblák gyártása, melyekkel belső terek és külső homlokzatok kritikus helyein sikerül megállítani az épülettüzek gyors terjedését. Mivel szerves kötőanyagot nem tartalmaz az egészségre káros rákkeltő anyagok sem szabadulnak fel, párolognak ki belőle.

A hőszigetelő betonok és esztrichek nagyon ajánlottak padlófűtésekhez. Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak a különféle esztrichek mind az ipari létesítményeknél, mind a középületeknél és a magánlakás-építéseknél. Egyszerű rétegrend, gyors kivitelezés, hosszú élettartam jellemzi őket.

GEOLIT építőipari perlit választék

GEOLIT

Építőipari Perlit

Ömlesztett perlitként a padló, födém, tetőterek szigetelésére. Alkalmas hőszigetelő beton, vakolat és habarcs készítésére.

  • GEOLIT KP-1
  • GEOLIT KP-2
  • GEOLIT KP-3

Szerves anyagtartalom0%, azaz steril
pH tartomány6,8-7,1
Hővezetési tényező 0, 050 W (mk)
Halmazsűrűség50-80 g/l
Szemcseelosztás+1mm,max(1,5mm)1-15%
+0,630mm 0-40%
+0,315mm20-40%
+0,200mm5-20%
-0,200mm10-30%

.

Szerves anyagtartalom0%, azaz steril
pH tartomány6,8-7,1
Hővezetési tényező 0, 048 W (mk)
Halmazsűrűség45-70 g/l
Szemcseelosztás+0,630mm1-2%
+0,500mm 3-5%
+0,315mm25-26%
+0,200mm25-30%
+0,100mm18-22%
-0,100mm17-24%

.

Szerves anyagtartalom0%, azaz steril
pH tartomány6,8-7,1
Hővezetési tényező 0, 048 W (mk)
Halmazsűrűség40-60 g/l
Szemcseelosztás+0,500mm0%
+0,315mm0%
+0,200mm0,5-1%
+0,100mm3-5%
-0,100mm92-98%

.

Vásárlás

A Geolitot legkedvezőbb áron a telephelyünkön, Olaszliszkán vásárolhatja meg.  További információért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telephelyünk

3933 Olaszliszka, Barackos Telep
Tel: 47/358-030, 30/289-4247

GEOTEAM Lambda Ásványfeldolgozó és Értékesítő Kft.

3300 Eger, Kertész utca 146.

Email

iroda@geoteam.hu

Telefon

+36/427-983

Kapcsolat

Értékesítéssel kapcsolatban keressen bizalommal

Cene Judit

ügyvezető